0 komentarz

Szanowna Pani,

w ślad za zmianą przepisów dotyczących opakowań i potrzebą ewidencjonowania ilości sprzedanych opakowań jednorazowych w gastronomii na fakturach ewidencjonujemy np. w jednej pozycji usługę gastronomiczną lub cateringową oraz w drugiej wydane opakowania jednorazowe związane z tą usługą.

Zrodziło się teraz pytanie i wątpliwość czy mój tok myślenia i postępowanie w kontekście udzielanych ulg na wpłaty do PFRON jest prawidłowy, mianowicie do wyliczenia przychodu ogółem nie wliczam przychodów uzyskanych z tyt. sprzedany opakowań oraz wyliczając ulgę dla konkretnych odbiorców uwzględniam tylko i wyłącznie wartość np. usługi cateringowej (od wartości opakowań jednorazowych wyszczególnionych na konkretnej fakturze nie udzielam ulgi).
Z góry dziękuję za poświęcony czas i odpowiedź.

Edyta Odpowiedź na pytanie 26 lutego, 2024
Jeśli chcesz się zapoznać z odpowiedziami Eksperta - zaloguj się. Jeśli nie posiadasz aktywnego abonamentu skontaktuj się z biurem aby poznać ofertę. Tel.: 692627572, e-mail:biuro@sieradzka-pefron.pl lub zapoznaj się ze szczegółami oferty w zakładce "Oferta"